Middle East atemporal

Decembrie 28, 2011

Teroristii evrei -pericol pentru copiii israelieni

Filed under: Uncategorized — mihaibeltechi @ 5:23 pm

Creșterea numărului de fanatici religioși din Israel devine o problemă seriosă, aceștia devenind din ce în ce mai agresivi în încercarea de a-și impune credința. Una din victimele lor, o fetiţă în vârstă de 8 ani, este jignită frecvent, fiindu-i teamă chiar să meargă la şcoală, deoarece este numită „prostituată” în oraşul său natal.

Na'ama MargoleseNa’ama Margolese este o fetiţă evreică în vârstă de 8 ani, care a devenit un simbol pentru creşterea numărului de abuzuri asupra femeilor şi tinerelor în Israel, scrie dailymail.co.uk, preluat de Mediafax.

Deşi este religioasă şi poartă fustă şi mâneci lungi, fetiţa nu este suficient de credincioasă pentru fanaticii din oraşul Beit Shemesh, aflat la aproximativ 17 kilometri depărtare de Ierusalim.

Evreii ultra-ortodocşi reprezintă sectorul cu cea mai rapidă creştere în Israel şi au devenit din ce în ce mai agresivi în încercarea de a-şi impune credinţa. Aceştia chiar au făcut o campanie împotriva unui simbol al unei clinici pentru femei, spunând că utilizarea cuvântului „femeie” în public este indecentă.

Fetiţa a povestit că a fost jgnită de bărbaţi ultra-ortodocşi care considerau că este îmbrăcată indecent.

„Mi-e teamă că aş putea fi rănită”, a declarat Na’ama, care a explicat că ultra-ortodocşii ar vrea ca ea să se îmbrace ca o Haredi – termenul ebraic pentru evreii cu haine negre, care îl respectă pe Dumnezeu.

Na’ama se teme cel mai tare de drumul de la şcoală spre casă, care nu are mai mult de 300 de metri, şi spune că viaţa în Beit Shemesh este înspăimântătoare.

Mama fetiţei, Hadassa, o imigrantă americană care se îmbracă cu fustă şi poartă eşarfă pe cap în semn de respect faţă de tradiţia ebraică, a declarat că ea şi fetiţa ei au fost scuipate, numite prostituate şi bastarde şi sfătuite să plece.

„Dacă aceste lucruri se întâmplă acum, iar autorităţile nu fac nimic, ce se va întâmpla peste câţiva ani? Acesta este un grup terorist”, a declarat Hadassa.


Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: