Middle East atemporal

Noiembrie 20, 2012

DEJA VU :Premierul Turciei: Israelul, un “stat terorist”

Filed under: Uncategorized — mihaibeltechi @ 5:58 am

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a calificat luni Israelul drept “un stat terorist” şi a acuzat Organizaţia Naţiunilor Unite de atitudine incorectă faţă de musulmani, transmit Reuters şi AGP, citate de Agerpres.

Primul ministru turc a chemat la o “acţiune sinceră” în Consiliul de Securitate al ONU pentru a se pune capăt raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, unde au murit 90 de palestinieni de la debutul violenţelor, miercurea trecută.

Aceia care asociază islamul cu terorismul închid ochii în faţa uciderii în masă a musulmanilor, îşi întorc capetele de la masacrarea copiilor în Gaza“, a declarat şeful guvernului turc, cu prilejul unei conferinţe a Consiliului Islamic Eurasiatic, desfăşurată la Istanbul.

Din acest motiv, eu spun că Israelul este un stat terorist, iar acţiunile sale sunt acţiuni teroriste“, a afirmat Erdogan.

Premierul turc a criticat şi luna trecută ONU, cerând o reformă a Consiliul de Securitate pentru a se pune capăt blocajelor din criza siriană.

Ministrul turc de externe Ahmet Davutoglu urmează să se deplaseze marţi în Fâşia Gaza împreună cu un grup de omologi din ţări ale Ligii Arabe.

Relaţiile dintre Turcia şi Israel, foşti aliaţi apropiaţi, s-au tensionat după ce, în mai 2010, un comando israelian a ucis nouă cetăţeni turci care încercau să spargă blocada asupra Gazei, la bordul unui feribot cu ajutoare umanitare.

Ankara l-a expulzat pe ambasadorul israelian şi a îngheţat cooperarea militară cu statul evreu după ce un raport al ONU asupra incidentului a exonerat în mare măsură Israelul. Justiţia turcă a început în această lună judecarea în contumacie a patru foşti comandanţi militari israelieni în legătură cu operaţiunea de comando din 2010.

surse: cotidianul.ro

în tot acest timp, politicienii români își arată încă o dată adevărata lor față de slugi prea-umile ale jidanilor sioniști, Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE) George Ciamba  participând luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care s-a desfăşurat la Bruxelles, context în care a subliniat că România condamnă atacurile Hamas,precizând dreptul Israelului de a proteja populaţia, informează MAE.

Demnitarul român a exprimat regretul pentru escaladarea crizei din Fâşia Gaza şi a reiterat condamnarea de către România a atacurilor Hamas şi a altor grupări armate. Totodată, România, alături de celelalte state membre, a subliniat dreptul Israelului de a-şi proteja populaţia de aceste atacuri“, arată MAE.

Mă întreb cât de “român” este oare acest demnitar și în ce măsură ne reprezintă pe noi, românii !? Eu unul, nu mă regăsesc în opinia lui, ba dimpotrivă.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: