Middle East atemporal

FREE GAZA -O nouă flotilă internațională se îndreaptă spre Fâșia Gaza

O nouă flotilă internațională se îndreaptă spre Fâșia GazaO nouă flotilă internațională se îndreaptă spre Fâșia Gaza

După ”Marmara”, o altă flotilă,  numită ”Viva Palestina 5” și formată din trei nave conduse de trei țări diferite – Marea Britanie, Maroc și Qatar – se îndreaptă spre Fâșia Gaza cu scopul de ”sparge blocada”.
”Masacrul înfiorător care a avut loc pe vasul Marmara pe 31 mai, a condus la modificarea opiniei publice internaționale cu privire la blocada inumană impusă Fâșiei Gaza. De aceea, pe parculsul ultimelor săptămâni am constituit flotila împreună cu alte instituții de ajutorare, ca să transferăm o cantitate mare de mărfuri în Fâșia Gaza, pe mare și pe uscat. Folosim ambele căi de transport pentru a obține rezultate maxime”, se afirmă pe site-ul oficial al delegației.
Sâmbătă, trei vase au părăsit în paralel porturile din Londra, Casablanca și Doha și au pornit în călătoria pe mare cu scopul ”de a oferi ajutor umanitar locuitorilor din Fâșia Gaza”. În paralel, un covoi a pornit pe uscat de la Londra cu destinația Siria, unde forțele se vor uni și vor începe călătoria comună spre Fâșia Gaza.

380 de activiști din 20 de țări

La această acțiune, al cărei nume întreg este ”Viva Palestina 5 – ajutor internațional pentru Gaza”, vor participa 380 de persoane din 20 de țări. În spatele flotilei se află organizația ”Viva Palestina” împreună cu organizația turcă IHH și ”Free Gaza” cu sediul în SUA, grupări care au organizat și flotila de la sfârșitul lunii mai. George Galloway, fost deputat britanic, se află pe vasul care a părăsit portul londonez și la bordul căruia se află cca. 30 de activiști.
Pe site-ul oficial al acestei delegații se menționează că cele trei vase urmează să facă mai multe escale în Franța, Italia, Grecia, Turcia, Siria și Egipt și să adune voluntari și activiști din întreaga lume. Purtătorul de cuvânt al delegației, Zaher Evitawi, a declarat că în paralel, cca 80 de activiști din Marea Britanie, Noua Zeelandă, Australia și Malaezia, s-au adunat deja la Londra de unde au început călătoria pe uscat, îndreptându-se spre Turcia. Acest convoi este format din zeci de camioane în care se află echipament medical și alte produse de ajutor umanitar.
Din Turcia, convoiul va ajunge în Siria, unde forțele se vor uni și sute de participanți, cele 150 de camioane și zeci de tone de echipament umanitar vor fi îmbarcate pe cele trei vase, care se vor îndrepta spre portul egiptean Al Arish, de unde vor cere permisiunea să treacă în Fâșia Gaza prin punctul de trecere de la Rafiah.
Organizatorii flotilei au estimat că dacă totul va decurge conform programului, delegația va ajunge în Fâșia Gaza pe data de 10 octombrie.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: