Middle East atemporal

martie 4, 2013

Holocaust – Numărul evreilor omorâţi ar fi mult mai mare

Filed under: Uncategorized — mihaibeltechi @ 10:39 am

O cercetare intitulată „Enciclopedia lagărelor şi ghetourilor” indică faptul că în Holocaust ar fi murit 20 de milioane de evrei.

Holocaust – Numărul evreilor omorâţi ar fi mult mai mare religie cultura religie

Holocaust – Numărul evreilor omorâţi ar fi mult mai mare (foto:colostate.edu)

Reţeaua de lagăre şi ghetouri înfiinţate de nazişti pentru a declanşa Holocaustul şi a persecuta milioane de victime în Europa a fost mult mai mare şi mai sistematică decât s-a crezut anterior, potrivit cercetării academice intitutale ”Enciclopedia lagărelor şighetourilor”. “Rezultatele cercetării noastre sunt şocante. Punem împreună numere pe care nimeni nu le-a compilat anterior, chiar şi pentru sistemele de lagăre, care au fost destul de bine cercetate – şi multe dintre ele nu au fost”, a declarat pentru The Independent Geoffrey Megargee , directorul proiectului. Acesta a explicat că “Există tendinţa ca oamenii să vadă Holocaustul constând din Auschwitz şi probabil alte câteva locuri.”, fiind astfel „important să se înţeleagă faptul că sistemul a fost mult mai mare şi mai complex decât atât; că mult mai multe persoane au ştiut despre el şi au luat parte la el; că a fost în centrul întregului sistem nazist, şi, în plus, că multe alte ţări au avut propriile sisteme de lagăre”.

Până în prezent cercetătorii care efectuează munca sumbră de înregistrare a tuturor lagărelor de muncă forţată, ghetourilor şi structurilor de detenţie conduse de regimul lui Hitler, alături de centre ale omorurilor ”pe bandă rulantă”, precum Auschwitz, au inventariat peste 42.500 de instituţii folosite pentru persecuţie şi moarte. Cifra a şocat lumea academică şi reprezintă mai mult decât dublul unei constatări anterioare a aceleiaşi echipe, potrivit căreia au fost folosite până la 20.000 de structuri.

Echipa din spatele cercetării, cu sediul la Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite, din Washington DC, a declarat pentru The Independent că, în opinia sa, dovezile ar putea fi, de asemenea, cruciale pentru supravieţuitorii care încearcă să aducă cazurile de compensaţii în justiţie împotriva Germaniei şi altor ţări pentru timpul cât au stat în lagărele a căror existenţă a fost până acum obscură sau nedocumentată. Editorii vastului proiect, care este elaborat de sute de oameni de ştiinţă în şapte volume, care urmează să fie publicate până în 2025, estimează că între 15 milioane şi 20 milioane de victime au fost ucise sau încarcerate în structurile înfiinţate de nazişti şi regimurile-marionetă în ţările ocupate, din Franţa până în România. Structurile includ nu numai lagărele de concentrare de notorietate infame Dachau sau Bergen-Belsen, ci şi multe mii de locuri de muncă forţată folosite pentru fabricarea de provizii de război, lagăre de prizonieri de război şi bordeluri militare, în care femeile au erau forţate să facă sex cu soldaţiinazişti.

Încercarea de a elabora prima cronică completă a tuturor lagărelor legate denazism include, de asemenea, relatări de primă mână ale unor victime, pentru a ajuta la înţelegerea modului în care a funcţionat fiecare structură şi ce scop a avut. Proiectul a inventariat 30.000 de lagăre de muncă forţată. Conform Agerpres, organizatorii speră ca el să se dovedească nu numai o resursă valoroasă pentru supravieţuitori şi cercetătorii academici, ci să servească de asemenea şi ca instrument de combatere a revizioniştilor şi negaţioniştilor Holocaustului. “Această cercetare demonstrează determinarea nazistă de a extermina sistematicevreii din Europa. Odată cu trecerea anilor, noi informaţii continuă să iasă la lumină – făcând scara enormă a Holocaustului şi mai greu de înţeles”, a declarat Karen Pollock, directorul executiv al ”Holocaust Educational Trust” din Marea Britanie.

http://www.ziuaveche.ro/cultura-religie/religie-cultura-religie/holocaust-numarul-evreilor-omorati-ar-fi-mult-mai-mare-153073.html

 

Un comentariu »


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: